Macaristan'dan Gelen Konuğumuz Prof. Borsanyi Seminer Verdi

Macaristan'dan gelen konuğumuz Prof. Borsanyi seminer verdi

Erasmus Programı kapsamında Macaristan'ın Miskolc Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Laszlo Borsanyi  24 Nisan-02 Mayıs 2007 tarihleri arasında Bölümümüzün davetlisi olarak çeşitli etkinliklere katıldı. Bu kapsamda Prof. Borsanyi "Saha Araştırması Deneyimi" konulu seminerini verdikten sonra Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. H.Rıza Güven ve Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a ziyaretlerde bulundu.

Borsanyi'nin ziyareti daha önce Bölümümüz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. H. Musa Taşdelen ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan'ın 2005 yılında gerçekleştirmiş oldukları ziyaretle başlatılan ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağladı. Şu an her iki Bölüm arasında sürdürülen sıcak ilişkiler öğrenci değişimi aracılığı ile devam etmekte olduğu gibi yapılan ikili görüşmelerde iki Üniversite ve Bölüm arasında çeşitli konularda yapılacak projelerle de iş birliği arayışı planlanmaktadır. Bu anlamda Borsanyi'nin ziyareti,  bu çalışmalara hız kazandırmıştır.