Ana Sayfa
Duyurular
Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör Trafik Haftası Etkinliklerinde Konferans Verdi

Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör Trafik Haftası etkinliklerinde konferans verdi

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Trafik Haftası etkinliklerinde, Bölümümüzün Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör toplu taşıt sürücülerinin katıldığı programda bir konferans verdi.  Yrd. Doç. Dr. Güngör'ün yanı sıra bölümümüzde de derslere giren İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Vahit İmamoğlu bir diğer konuşmacı olarak aynı programa katıldı. 8 Mayıs Salı günü saat 14:00’te başlayan ve 150 toplu taşıt sürücüsünün izlediği konferans 16:00’ya kadar ilgiyle izlendi.

Programda ilk sözü alan Kurumlar Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör, “Kentli Davranışları Bağlamında Toplu Taşımada İnsan İlişkileri” başlıklı bir sunum yaptı. Yrd. Doç. Dr. Güngör bu sunumunda kentli kültürü, kentlilik bilinci, kentli hakları, tüm dünyada geçerli ortak insan davranışları ve sosyal psikoloji açısından trafik sorunları gibi alt başlıklar üzerinde durdu.

Programa katılan Doç. Dr. Vahit İmamoğlu da yaptığı sunumda, toplu taşıt sürücülerinin davranışlarının psikolojik kökenleri üzerinde durdu. Toplu taşıt sürücülerini saldırgan, savunucu ve ileri sürücü şeklinde üç kategoriye ayıran Doç. Dr. İmamoğlu, sürücü kapasitesi ve sürücülerin uyması gereken davranış ilkeleri üzerinde özellikle durdu.

Trafik Haftası çerçevesinde düzenlenen program, her iki konuşmacının konferans sonunda yöneltilen soruları cevaplandırmasından sonra, toplu taşıt sürücülerine yönelik bu gibi eğitimlerin düzenli aralıklarla verilmesi talebinin not edilmesiyle son buldu.

Fotoğraflar