Ana Sayfa
Duyurular
Öğretim Üyelerimiz Polonya'da Lodz Üniversitesi'ni Ziyaret Ettiler

Öğretim Üyelerimiz Polonya'da Lodz Üniversitesi'ni ziyaret ettiler

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ali Rıza Abay ve Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör, Polonya’nın Lodz Üniversitesi’ni ziyaret etti.  Erasmus Programı kapsamında üniversiteler ve bölümler arası işbirliğini geliştirme çalışmalarının devamı olarak Polonya’nın yanı sıra Avusturya ve Almanya’daki çeşitli üniversiteleri de ziyaret eden öğretim üyelerimiz, Lodz Üniversitesi  sosyoloji bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerine çeşitli konularda konferanslar  verdiler.

Prof. Dr. Ali Rıza Abay “Yaşlılık olgusu ve Türkiye’de Yaşlının Durumu”nu, Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör ise “Kafkas Halklarının Sosyo-kültürel Yapısı” ile “Türkiye ve İslam Dünyasındaki Sivil Toplum Kuruluşlarının Yapısal Özellikleri” konularında konferanslar verdiler.
 Erasmus Programı kapsamında Lodz Üniversitesi’nde bulunan bölümümüz öğrencileri ile de görüşen öğretim üyelerimiz, Lodz kentinde ve başkent Varşova’da huzurevi, üniversite, anaokulu, çarşı, kenar mahalleler, tarihi mekânlar, müze gibi yerlerde sosyolojik gözlem yapılabilecek birçok yeri gezip görme imkânı buldular. Ziyaret esnasında Lodz Üniversitesi yetkilileri de önümüzdeki dönemde üniversitemizi ve bölümümüzü ziyaret etmek istediklerini belirterek,  iki üniversite arasındaki karşılıklı işbirliğinin artacağını söylediler.

Fotoğraflar