Ana Sayfa
Duyurular
Kardeşlik ve Kaynaşma Günümüzü Coşku İle Birlikte Yaşadık
Kardeşlik ve Kaynaşma Günümüzü coşku ile birlikte yaşadık

Kardeşlik ve Kaynaşma Günümüzü coşku ile birlikte yaşadık

Sosyoloji Bölümümüzün öğrencileri arasındaki kaynaşma ve kardeşliği pekiştirmek amacı ile düzenlenen Kardeşlik ve Kaynaşma Gününde coşku ile bir araya gelindi. Tüm öğrencilerin davet edildiği programa 1. Ve 4.sınıfların yoğun ilgisi dikkat çekti. Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ali Arslan ve Prof. Dr. M. Tayfun Amman’ın kısa konuşmaları ile program başlatıldı. Prof. Amman, “Otobüste giden ve birbiri ile konuşmayan otobüsteki insanlar gibi olmamak için kaynaşma ve dostluk çok önemlidir” dedi. Arslan ise, “Durkheim’in dediği gibi, toplumdaki zorlamalar karşısında edilgen olmaktansa Weber’in dediği gibi, kendi yorumlarımızı katarak, birçok kişinin savaştığı ve kardeş kardeşin yok ettiği bir zamanda Sakarya Sosyoloji Bölümünde, kardeşlik, dayanışma, sevgi ve barışın çok önemli olduğunu göstermek gerektiğini ve bunun için buna öncü olmak istediklerini" söyledi. 

“Sakarya Sosyoloji” coşkusunun yansıdığı konuşmalardan sonra her sınıftan birer kişi bir araya getirilerek sohbet grupları oluşturuldu. Çok keyifli ve heyecanlı geçen sohbetler sırasında tüm katılımcılara çay ve simit ikram edildi.

Katılmaktan çok keyif aldıklarını belirten öğrenciler, aşağıdaki ifadeleri ve benzerlerini kullandılar ve bu programın her zaman tekrar edilmesini istediler:

  • Bugün yapılan kaynaşma günü keşke daha önce yapılsaydı. Giderayak böyle bir uygulamanın yapılması çok hoş oldu. Sakarya Sosyolojinin gücünü bence tüm okul gördü. Böyle etkinliklerin devamını dileriz. Mezun olduğumuzda da gelmek isteriz.”
  • “Bizim Sosyoloji Bölümü olarak böyle kaynaşma etkinliklerinde hep bulunmamız gerekir.”
  • Sorularımızın cevap bulduğu bu yede, yeni arkadaşlar edinmenin verdiği sevinçten dolayı sizlere teşekkür ederim. Çay ve simit ikramlarınız da çok mükemmel oldu. Nice etkinliklere. J
  • “Hocam yüreğinize sağlık, bu kadar kişiyi topladınız. Böyle uygulamaların sürekli olmasını istiyoruz. Başka bir etkinlikte buluşmak dileğiyle.”
  • Mutluyum
  • Ben de mutluyum.:)  Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
  • Bu toplantı çok güzel oldu, tekrarlanması dileğiyle.
  • Kaynaşmak kelimesini kavramış durumdayım. Bu uygulamayı yaparak bizi eğlendirdiniz ve mutlu ettiniz.
  • “Hocam, teşekkür ederim, iyi düşünmüşsünüz, eğlendik, sohbet ettik, bütün yorgunluğumu attım. İnşallah devamı gelsin diyorum, her hafta olursa sevinirim, her zaman da gelirim”.
  • Her sene olsun bu Hocam.”
  • Bugün günüm çok iyi geçti. Çünkü yeni arkadaşlarla tanıştık, konuştuk, sohbet ettik. Yeni arkadaşlarla tanıştığım için çok mutluyum. Sosyoloji okuduğum için çok sevindim. SAÜ Sakarya Sosyoloji yaşasın”.

Programdan video görüntüleri için

.https://youtu.be/mSGK3bdpamg

https://youtu.be/vDFtq3TrAU8

https://youtu.be/QPXu59NbHNM