Ana Sayfa
Duyurular
Aileyi Tanıma ve Güçlendirme Projesi Sona Erdi.
Aileyi Tanıma ve Güçlendirme Projesi sona erdi.

Aileyi Tanıma ve Güçlendirme Projesi sona erdi.

2015 yılı içerisinde Doç. Dr. Ali Arslan Yöneticiliği ve Sosyoloji Bölümü öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz “Aileyi Tanıma ve Güçlendirme Projesi” ilgili rapor hazırlanarak sona erdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve Sakarya’daki birçok kuruluşun desteklediği proje ile 1500’den fazla aile ziyaret edilerek hem dinin aileyi ve toplumu nasıl etkilediği konusunda bilimsel bir araştırma yapıldı hem de ailenin ihtiyaçları belirlenerek, ihtiyaç duyan aileler, aileye destek veren ilgili kuruluşlara yönlendirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Sakarya İl Müftülüğü, Adapazarı, Erenler ve Serdivan Kaymakamlıkları ve bu bağlamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Sakarya Sosyoloji Bölümü, ARGEDA Araştırma Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi ve bunun dışında bazı kuruluşlar da projeye destek verdiler.

Proje kapsamında, projeye katılan öğrenciler ile birlikte ilgili kuruluşlar ziyaret edildi; aileye ve muhtaçlara nasıl yardımcı oldukları konusunda eğitim alındı. Daha sonra aileler ile görüşmeler yapıldı.

Çalışmaya katılan öğrenciler çok yorulduklarını fakat uygulamalı bir projenin içinde bulunarak çok şey öğrendiklerini belirttiler. 

Saha çalışması sonunda projeye katkı veren öğrencilere sertifika verildi.

Yapılan analizlerden sonra tespit edilen kişiler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığı ile destek veren kuruluşlara yönlendirildi.