Sosyoloji Atölyesi

SOSYOLOJİ ATÖLYESİ

“SOSYOLOJİ ATÖLYESİ” YENİDEN BAŞLIYOR !!

Sosyoloji bölümü olarak, sosyoloji disiplininde kendini akademik olarak geliştirmek isteyen öğrencilere çeşitli alanlarda ciddi okumalar yapmalarına olanak sağlayan bir atölye oluşturmaya karar verdik.

Sosyoloji atölyesinin amacı; sosyoloji, siyaset bilimi, kültürel çalışmalar gibi sosyal bilim alanlarında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen, akademi içinde yer almak isteyen öğrencilere bir başlangıç sunmaktadır. Sosyoloji atölyesi, çok disipline olmuş, organize, düzenli bir biçimle uygulanacağından, bu uygulamanın ciddiyetine dikkat çekmek isteriz.

Sosyoloji atölyesi bu dönem için aşağıda listelenen konularda açılacaktır:

• Modern Türkiye'de İslam ve Toplum - Koordinatör: Arş. Gör. Mehmet Murat Şahin, mmsahin@sakarya.edu.tr  (1,2,3,4. Sınıflar için önerilir)
  • Sosyolojik Muhayyile - Koordinatör: Arş. Gör. Ali Öztürk, Aliozturk@sakarya.edu.tr (1,2,3,4. Sınıflar için önerilir)
  • Kent Araştırmaları-Koordinatör: Arş. Gör. Meryem Küçük, meryemk@sakarya.edu.tr (3. ve 4. Sınıflar için önerilir)
  • Sınıf/Sosyal Tabakalaşma, Eşitsizlik ve Sosyal Hareketler – Koordinatör :Arş. Gör. Burçe Orhan,  borhan@sakarya.edu.tr (3. ve 4. Sınıflar için önerilir)
  • Göç Araştırmaları – Koordinatör: Arş. Gör. Muhammet Bera Bozgöz, muhammetbozgoz@sakarya.edu.tr  (1,2,3,4. Sınıflar için önerilir)
  • Türk Düşünce Tarihi-Koordinatör : Arş. Gör. Yasin Şahin, yasinsahin@sakarya.edu.tr (1,2,3,4 Sınıflar için önerilir)

Başvuru ve başvuru koşulları:

1. Her okuma grubunun kontenjanı koordinatörü tarafından belirlenecektir.
  2. Her öğrenci bir gruba katılabilir.
  3. Düzenli katılmayan ve okuma yapmayan öğrenci gruptan çıkarılacaktır.
  4. Başvuru 6 Ekim Cuma Saat 17:00ye kadar ilgili grubun koordinatörlerine mail yoluyla ya da şahsen yapılacaktır. (Arş. Gör. Yasin Şahin’in grubuna katılmak isteyen öğrenciler, gruba neden katılmak istediklerini açıklayan bir niyet mektubunu Perşembe akşamına kadar kendisine iletmelilerdir.)
  5. Toplantıların yapılacağı gün ve saatler daha sonra seçilen öğrencilerle istişare edilip belirlenecektir.