Ana Sayfa
Duyurular
İlk Kolonizatör Türk Dervişi Sarı Saltuk
İLK KOLONİZATÖR TÜRK DERVİŞİ SARI SALTUK

İLK KOLONİZATÖR TÜRK DERVİŞİ SARI SALTUK

Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğunun organize ettiği akademik konferansların bu haftaki konuğu araştırmacı yazar Şefik Kantar oldu.

Ünlü Türk mutasavvıfı Sarı Saltuk Baba’nın günümüzde nasıl anlaşılması gerektiği konusundaki sorulara cevap vermeye çalışan ve UKİD tarafından yayınlanan ‘Günümüz Diliyle Sarı Saltuk Baba’ adlı kitabın da aynı zamanda yazarı olan Kantar ilk olarak  Sarı Saltuk Baba’nın hayatı ve felsefesi hakkında bilgi verdi. 750 yıl önce Balkanlara geçerek o bölgede sevgi, birlik ve kardeşliğin sembolü olan ve bu nedenle birçok yerde makamları bulunan ünlü Türk mutasavvıfı ve halk önderi olan Sarı Saltuk’un günümüz insanı tarafından nasıl anlaşılması gerektiğini aktaran Kantar, Osman Bey’e verdiği nasihatlerin Osmanlı geleneğinde çok etkili olduğunu dile getirdi.

Programda aynı zamanda da bölümüz öğretim üyelerinden olan ve “Bulgaristan, Romanya ve Kırım Müslüman Topluluklarında Sarı Saltık Algısı” adlı kitabı bulunan Prof. Dr. H. Musa Taşdelen hocamız da, Sarı Saltuk’un günümüz insanlığına önemli mesajlar verdiğini dile getirerek Sarı Saltuk çalışmalarına duyulan ihtiyacı belirti.

Program sonunda Prof. Dr. H. Musa Taşdelen hocamızın Araştırmacı Yazar Şefik Kantar’a hediye takdiminden sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

Fotoğraflar