Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılına Başladı.
Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılına başladı.

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılına başladı. Oryantasyon programı ve açılış dersi kapsamında düzenlenen etkinlikte akademik kadromuz öğrencilerimizle bir araya geldiler. Açılış konuşmasını yapan bölüm başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan hocamız üniversitemiz ve 25 yılı aşkın köklü geçmişi olan bölümümüz hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Tarihine bağlı küresel gelişmelerin kritiğini yapmamıza olanak tanıyan sosyoloji bölümünde Farabi, Erasmus, ÇAP, Yandal, SASGEM, Sosyoloji Topluluğu gibi imkanları anlatan Şan’dan sonra 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı açılış dersini Prof. Dr. Tayfun Amman hocamız verdi. Açılış dersinde, ilk günlerden itibaren düzenli ve planlı şekilde çalışarak, eleştirel düşünme becerisi gelişmiş, yerel ve küresel gelişmelere hakim nitelikli birer sosyolog olabilmenin metodolojisini aktaran Amman, bu süreçte öğrencilerin ihtiyaç duyacakları her şeyin Sosyoloji Bölümümüzde mevcut olduğunu dile getirdi.