Ana Sayfa
Duyurular
Ekle Sil İşlemleri Hakkında

Ekle Sil İşlemleri Hakkında

Ekle-sil işlemleri 3-4 Ekim 2019 Perşembe ve Cuma günleri bölümlerimizde danışmanlar veya yetki devri yaptıkları kişilerce yapılacaktır. Yetki devri yapılmışsa, kapılara asılacak notlarla yönlendirme yapılmasında fayda olabilir.

Ekle-sil işlemi yapmak isteyen öğrenciler için ekte örneği verilen bir başvuru formu hazırlanmıştır, öğrenciler bu formu doldurarak işlem yaptıracaktır. Ekle-sil başvuru formunun bölüm web sayfalarından yayınlanması faydalı olabilir. Danışmanlarımız işlem yaptıktan sonra formu imzalı olarak alacak ve formlar 7 Ekim 2019 Pazartesi günü Fakülte Sekreterleri tarafından toplanacaktır. 

Tamamlanan bir ekle-sil işleminde değişiklik yapılması mümkün değildir. Ekle-sil döneminde mazeretli yazılma işlemi yapılamaz. Ekle-sil işlemi sonunda yazıcıdan rapor alınmalı ve öğrenciye imzalatılmalıdır. Rapor alma butonu aynı ekranda sağ üst köşededir. İmzalı işlem raporları daha sonra Fakülte Sekreterliğince toplanacaktır.

Genel ekle-sil kuralları aşağıda verilmiştir. 

EKLE-SİL KURALLARI

Öğrenci; akademik takvimde belirlenmiş olan ekle-sil tarihlerinde, danışmanının onayı ile ilgili yıl/yarıyılda seçmiş olduğu dersini/derslerini bırakabilir. Öğrenci, talep etmesi durumunda, sadece bıraktığı dersin/derslerin AKTS miktarınca seçeceği farklı derse/derslere derse yazılma kurallarına uygun olmak kaydıyla yazılma yapabilir. Ekle-sil işlemleri ilgili Eğitim Birimlerinde yapılacaktır.

 Ekle-sil tarihlerinde grup değişikliği yapılamaz.

 Ekle-sil tarihlerinde öğretim türü değişikliği yapılamaz.

 Senato tarafından belirlenen ders açılma limitinin altına düşmesi halinde ilgili seçmeli dersten öğrenci silinemez.

 Öğrenci ekle-sil işleminde grup seçimi yapamaz.

 Öğrenci alt yarıyıllarda ilk defa yazıldığı veya DZ notlu dersini silip, farklı ders ekleyemez.