Çift Anadal ve Yandal Programı

Sosyolojiden daha fazlasını istiyorum mu diyorsunuz?

Ben sosyolojiyi çok seviyorum, Sakarya Sosyoloji Bölümünü de çok sevdim ama ben bundan daha fazlasını istiyorum diyorsanız, bölümümüz size bu imkanı sunuyor.

Bölümümüzde öğrenci iken isterseniz aynı anda ÇAP yaparak, yani Çift Anadal Programına katılarak bir bölümü daha okuyabilirsiniz. Çift Ana Dal Programı (ÇAP), “Bir lisans öğretim programına (birinci anadal) kayıtlı olan öğrencilerin, üniversitelerindeki başka bir bölümün/programın tüm derslerini alarak, aynı zaman dilimi içinde her iki programı da başarıyla tamamlayıp, ikinci bir dalda lisans diplomasına sahip olmalarıdır.”

Bu kural çerçevesinde bölümümüzde aynı anda iki bölümden mezun olabilirsiniz. Bölümümüzün;

• Felsefe Bölümü
  • Sosyal Hizmet Bölümü
  • Tarih Bölümü
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • Hukuk Bölümü
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
  • Ebelik Bölümü
  • Hemşirelik Bölümü
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü
  • Gazetecilik Bölümü
  • Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Coğrafya Bölümü
  • Psikoloji Bölümü
  • Sanat Tarihi Bölümü
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
  • İlahiyat (Yeni Plan)
  • Maliye Bölümü
  • Almanca Mütercim ve Tercümanlık
  • İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

Başvuru yapmadan önce mutlaka gerekli açıklamaları dikkate alarak bölümlerin özel şartlarını okuyunuz.