Northern Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abu Bakarr Bah Bölümümüzün Konuğu Oldu.

Northern Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abu Bakarr Bah bölümümüzün konuğu oldu.

Demokrasi, ulus inşası, etnisite üzerine çalışmalarıyla tanınan, Northern Illinois Üniversitesi öğretim üyesi Abu Bakarr Bah, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde bir konferans verdi. Afrika coğrafyasında Batılı güçlerin tarihsel tecrübesi, Afrika’nın jeopolitik konumu ve önemi, sömürgecilik ve dekolonizasyon mücadelesi çerçevesinde konuşmasını gerçekleştiren Bah, Afrika’nın değişen güç dengesini de kapsamlı bir şekilde ele aldı.

Afrika’da büyük güçlerin gerileyişi ve Türkiye gibi ülkelerin artan öneminin altını çizen Bah, kabile yapılarından oluşan Afrika toplumunun yaşadığı politik sıkıntı ve istikrarsızlıklara da değindi.

Breakdown and Reconstitution: Democracy, the Nation-State, and Ethnicity in Nigeria ve International Security and Peacebuilding:T Africa, the Middle East, and Europe gibi kitapların yazarı olan Bah, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.