Ana Sayfa
Duyurular
“cumhuriyetimizin 100. Yılında Millî İradenin Önemi” Deneme Yarışması

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Millî İradenin Önemi” Deneme Yarışması

Düzenleyen: SAÜ REKTÖRLÜĞÜ ve 15 TEMMUZ MİLLÎ İRADE DERNEĞİ

Konu: “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA MİLLÎ İRADENİN ÖNEMİ”

Amaç: İdrak ettiğimiz yeni yüzyılda; Türkiye’nin sahip olduğu dinamik genç nüfus potansiyelinin önündeki imkânların, fırsatların ve risklerin SAÜ’de öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından analiz edilmesine vesile olmak ve bu bağlamda, gençlerimizdeki millî irade misyonuyla ilgili farkındalık oluşturmak.

Katılımcılar: SAÜ’de lisans düzeyinde öğrenim gören bütün öğrenciler.

Başvuru: Başvuru dosyası (word), “denemeyarismasi@sakarya.edu.tr” adresine gönderilecektir. Her yarışmacı, yarışmaya en fazla 1 (bir) deneme ile başvurabilecektir. Başvuru koşulları, “https://sakarya.edu.tr/” adresinden ayrıntılı bir şekilde ilan edilecektir.

İlk başvuru tarihi: 30 Ekim 2023

Son başvuru tarihi: 17 Kasım 2023

Sonuçların açıklanması: Sonuçlar, 20 Kasım 2023 tarihinde, “https://www.sakarya.edu.tr/” genel ağ adresinden duyurulacaktır.

Ödüller (bilahare duyurulacaktır)

  • Birincilik ödülü:
  • İkincilik ödülü:
  • Üçüncülük ödülü:

Program ve Ödül Töreni: 23 Kasım 2023 (Perşembe) tarihinde SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat: 15.00’te gerçekleştirilecektir.

Şeref Konuğu: Ali İNCİ (Sakarya Milletvekili, 15 Temmuz Millî İrade Derneği Genel Başkanı)

Konuşmacı: Sayın Şeref MALKOÇ

Düzenleme Kurulu: Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU (SAÜ Rektör Yardımcısı, BAŞKAN), Prof. Dr. Yılmaz DAŞCIOĞLU (SAÜ, İTBF, TDE Bölüm başkanı, Üye), Prof. Dr. Engin YILMAZ (SAÜ, Rektörlük-Türk Dili Bölüm başkanı, Üye)

Seçici Kurul: Dr. Öğretim Üyesi Erol EROĞLU (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü), Dr. Öğretim Üyesi H. Gamze DEMİREL (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Engin ÖMEROĞLU (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü), Öğr. Gör. Gökhan EKŞİ (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Hürdünya ŞAHAN (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Özlem DÜZLÜ (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Serhat DEMİREL (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Şule ERTÜRK-ANIKLI (SAÜ-Rektörlük Türk Dili Bölümü)

DENEME YARIŞMASININ ŞARTLARI

 

  1. Her yarışmacı, yarışmaya yalnızca 1 (bir) denemeyle katılabilir.
  2. Denemenin; Word programında, Times New Roman yazı tipiyle, 12 punto ve en fazla 3 (üç) sayfa olarak yazılması gerekmektedir.
  3. Yarışmacıların iletişim bilgilerini ayrı bir dosyada sunmaları gerekmektedir. Başvuru yapılan eserde isim, soy isim vb. bilgilere yer verilmemesi gerekmektedir.
  4. Başvuru dosyasının “denemeyarısmasi@sakarya.edu.tr” adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  5. Yarışmaya katılan denemeler, eser sahibine geri verilmez. Eserler arasında uygun görülenler, herhangi bir telif hakkı iznine gerek duyulmaksızın, istenildiği takdirde bir kitapta toplanabilir, dergi, gazete ya da internet sayfasında yayımlanabilir.
  6. Yarışmaya deneme gönderen eser sahipleri, bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

Fotoğraflar