Sakarya Üniversitesi (saü) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu Tarafından Gazze'de Yaşanan Soykırım Konusunda Program Gerçekleştirildi
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu tarafından Gazze'de yaşanan Soykırım konusunda program gerçekleştirildi

“Tarih Boyunca Yahudilik ve İsrail Sorunu” başlıklı konuşmasında dinler tarihi uzmanı Dr. Lütfi Özşahin, Filistin sorunu diye bir sorunun olmadığını aksine tarih boyunca İsrail sorunu olduğunu dile getirirken sözlerine şöyle devam etti “Müslüman Filistinliler topraklarını satmamıştır, Aksine İsrail Haganah İrgun, Stern çeteleri ile başlattığı katliamlarla Filistin topraklarını zorla gasp etmiştir. Öte yandan antisemitizm Yahudi düşmanlığı bir Batı Hristiyan hastalığıdır. Tarih boyunca Yahudi katliamını Asur, Babil, Yunan Roma ve modern Hristiyan Batı yapmıştır.-Hiçbir İslam Ülkesinde Yahudi katliamı yapılmamıştır. Aksine Yahudiler en güzel dönemlerini İslam ülkelerinde yaşamışlardır. Özellikle Farslar ve Türkler tarih boyunca Yahudilerin hamisi olmuştur.”

“Filistin’deki Direnişin Durumu ve Saha Gelişmeleri” başlıklı konuşmasında ise Filistin Öğrencileri Derneği Filistin Öğrencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdelrahman Al-Farra son dönemdeki operasyonun nedenlerini 5 ana başlıkta açıkladı. Al-Farra sebepleri, Mescid-i Aksa’daki baskılar, esirlerin acil durumu, Gazze’deki abluka şartları, Batı Şeria’da uygulanan siyonist yerleşim bölgesi ve Filistin meselesinin varmış olduğu çaresizlik noktası olarak sıraladı. “İnsanlar müzakereyle bu işi yapamaz mısınız diye merak ediyor ama 20 sene uğraştık ve sonuç alamadık” diyen Abdelrahman Al-Farra, direnişin 75 yıldır sürdüğünü belirtti.

Yoğun katılımlı program hediye takdimi ile sona erdi.