Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya Üniversitesi (saü) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu Tarafından "sosyal Bilimlerin Uygulanmasında Kültür ve Değerler" Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu tarafından

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu tarafından "Sosyal Bilimlerin Uygulanmasında Kültür ve Değerler" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

"Sosyal Bilimlerin Uygulanmasında Kültür ve Değerler" konferansında  bölümümüzün kurucusu olan Prof. Dr. Sami Şener hocamız, değerlerin algılanışının, tanımlanmasının, çeşitlendirilmesinin ve sosyal yapı içindeki yerinin batı ile batı-dışı toplumlarda farklı olduğunun ve bu farklılığın hangi ontolojik ve epistemolojik farklılıklardan kaynaklandığını ortaya koymaya gayret etti. Profesör Şener, değerlerin sosyal hayattaki pratikleri olan normlar, gerek kanun veya örf, gerekse gelenek veya görenek olarak isimlendirilmiş olsun, değerler ile çift yönlü oklar gibi birbirlerini işaret etmekte, tamamlamakta ve birbirlerine ihtiyaç duymakta olduğunu ve bu düzlemde, değerlerin değer olabilmelerinin ve kurumsal yapılar halinde işlerlik kazanabilmelerinin normlar aracılığıyla gerçekleştiğini dile getirdi.  
Soru cevap faslı ile program sona erdi.

Fotoğraflar