Ana Sayfa
Duyurular
Öğretim Üyelerimiz Kadın ve Çocuk Konferansında Konuştular

Öğretim Üyelerimiz Kadın ve Çocuk Konferansında Konuştular

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Üniversitesi,  Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle 27 – 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız’’ Konferansı Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Konferansa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut,  akademisyenler, öğrenciler, Doğu Marmara illerinde bulunan kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ajans uzmanları katıldı. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin bir araya geldiği konferans  iki gün  sürdü.

Konferansta Sosyoloji Bölümünü temsilen Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sami Şener, Bölüm Öğretim Üyemiz ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doç. Dr. İsmail Hira, Bölüm Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Ali Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazgan katıldılar. 

Doç. Dr. İsmail Hira'nın Çocuk İstismarı oturumda, Oturum Başkanlığı yapmasının yanısıra; Prof. Dr. Sami Şener; Çocuğun Sosyalleşmesinde Kadının Rolü; Doç. Dr. Ali Arslan; Aile İçi Problemlerin Çocuk Üzerindeki Etkisi; Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazgan ise Hilal Akman ile birlikte Medya ve Kadına Şiddet konulu bildirilerini sundular.