Sosyoloji Kulübü Erasmus Konferansları'nın 2.'si Prof.olgiati'nin Katılımıyla Gerçekleştirildi

Sosyoloji Kulübü Erasmus Konferansları'nın 2.'si Prof.Olgiati'nin katılımıyla gerçekleştirildi

Erasmus Konferansları - 2

Sosyoloji Kulübümüzün düzenlediği Erasmus konferanslar serisinin bu yıl ilk konuğu, Urbino Üniversitesi (İtalya) Sosyoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Vittorio Olgiati oldu. “Higher Knowledge and Learned Professions in Europe I-II” başlığıyla düzenlenen konferans, 07-08 Nisan 2008 tarihlerinde, iki gün boyunca devam etti. Prof. Vittorio Olgiati bilgi sosyolojisi odaklı yaptığı konuşmasında, özellikle bilgiye etki eden faktörler üzerinde durdu.

İnsanların bilgi edinme, bilgiyi algılama ve buna bağlı olarak yaşam tarzları (kültür) arasında dönem dönem farklılıkların belirdiğini ifade eden Prof. Olgiati, bu bağlamda özellikle Sanayi Devrimi'nin öncesi ve sonrası arasındaki farklılıkların, Fransız Devrimi ve Teknolojik Devrim'in etkilerinin dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Bu alanlardaki gelişmeler sonucunda geleneksel yapıdan ayrı özellikler taşıyan bilgi-kültür, bilgi-modernite, teknik-kültür arasındaki ilişkinin sorgulanması gerektiğini belirten Prof. Olgiati, artan makineleşme ile birlikte yeni bir değerler sisteminin sistematik bir şekilde yaygınlaşmaya başladığını ve sosyal etkileşimin de geçmişten farklılık arz ettiğini ileri sürdü.