Öğretim Üyelerimiz Portekiz ve İspanya'da

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. H. Musa Taşdelen, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Hira 02-17 Mayıs 2008 tarihleri arasında Portekiz’in Piaget Üniversitesi ile İspanya’nın Almeria Üniversitesi’nde Erasmus öğretim üyesi değişim programı çerçevesinde akademik ziyaretlerde bulundular. Öğretim üyelerimiz ziyaretlerinin ilk bölümünde Portekiz’in Mirandela şehrinde bulunan Piaget Üniversitesi Sosyoloji Bölümünün konuğu oldular. Burada çeşitli konularda seminerler veren öğretim üyelerimiz, iki üniversite arasında ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundular.  Mirandela'daki ziyaretlerini tamamlayan öğretim üyelerimiz İspanya’ya geçerek, burada ikili anlaşmamız olan Almeria Üniversitesine ziyarette bulundular. Üniversitenin Erasmus Koordinatörü Javier Martinez del Rio ile gelecek dönemlerde yapılacak değişim programları konusunda fikir teatisinde bulunuldu. Öğretim üyelerimiz Almeria'da bulunan Türk öğrencilerle görüşmelerinin yanı sıra Granada ve Cordoba gibi İspanya'nın Endülüs bölgesinin önemli kentlerinde incelemelerde bulundular.