Ana Sayfa
Duyurular
Sosyoloji Konferansları'nın 7. 'si Prof. Dr. M. Türkkahraman'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi

Sosyoloji Konferansları'nın 7. 'si Prof. Dr. M. Türkkahraman'ın katılımıyla gerçekleştirildi

Sosyoloji Konferansları - 7

Sosyoloji Kulübümüzün düzenlediği konferanslar serisinin bu yılki ilk konuğu Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman oldu.  Konferans, "Türkiye'de Modernleşme ve Aydın" başlığıyla Kongre Merkezinin B Salonunda yapıldı. Bölüm Başkan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. İsmail Hira yaptığı açılış konuşmasında, Prof. Dr. Türkkahraman'ın Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde doktora yapmasından dolayı bölümümüzle özel bir bağı olduğunu, düzenlenmiş olan bu konferans vesilesiyle yıllar sonra kendisini burada tekrar ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.             

Açılış  konuşmasından sonra söz alan Prof. Dr. Türkkahraman, Türkiye'de yaşanan modernleşme sürecini aydın açısından değerlendirdiğimizde Türk aydının, Türk toplumunun sosyolojik dinamiklerinden hareket ederek bir açılım sağlamaktan ziyade, hazır modelleri uygulama kolaylığına kaçtığını, bundan dolayı da sağlıklı bir kalkınmanın gerçekleştirilemediğini belirtti.             

Konferansın bitiminde söz alan bölümümüzün kurucusu Prof. Dr. Sami Şener, günün anlamına binaen Prof. Dr. Mimar Türkkahraman'a bir teşekkür plaketi sundu.    

Fotoğraflar