Sosyoloji Konferansları 9

SOSYOLOJİ KONFERANSLARI - 9

Sosyoloji Kulübümüzün düzenlediği konferanslar serisinin 9.su, ünlü yazar ve şair Yavuz Bülent Bakiler'in katılımıyla gerçekleştirildi. “Dil, Kültür ve Toplum" başlığıyla düzenlenen konferans, 26 Mart 2009 tarihinde saat 14.00’de Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Y. Bülent Bakiler konferansta,  bir toplumun gelişmişliğinin ya da kültürel zenginliğinin en büyük göstergelerinden birisinin dilinin zenginliği ve kullanılma biçimi olduğunu belirterek, dilini kaybeden milletlerin siyasi olarak da ortadan kalktığını söyledi. Bakiler'in  Türkçe hakkındaki yanlış yaklaşım ve kullanımlar, cehalet ve nedenleri, toplumsal gerçekliklerimiz, öğrencilerden beklenenler gibi pek çok konu üzerinde durduğu konuşmasından sonra, üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Binnaz Baytekin'in Bakiler'e teşekkür plaketini sunması ve bölüm öğrencilerimizin sorduğu soruların akabinde program son buldu.