Sosyoloji Konferansları 11

SOSYOLOJİ KONFERANSLARI - 11

Sosyoloji Kulübümüzün düzenlediği konferanslar serisinin 11.si, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç'in katılımıyla gerçekleştirildi. “Bilim Sosyolojisi Açısından Bilimsel Gelenekler" başlığıyla düzenlenen konferans, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Açıkgenç konferansta, bilim tarihi boyunca Eski Çağ Yunan Medeniyeti, İslam Medeniyeti ve Batı Medeniyeti’nin bilime katkı sağladığını ancak hali hazırda bilim üreten tek bir medeniyet bulunduğunu ve bu medeniyetinde Batı Medeniyeti olduğunu belirtmiştir. Bilimsel bir gelenekten bahsedebilmemiz için o bilimin bir öğretisel boyutu olması gerektiğini, bilimin rastgele bilgi edinme faaliyeti olmadığını, belirli bir metod ve nazariye ile ortaya konulması gerektiğini ve bilimin önemli bir boyutunun da teorik bir birikiminin olması gerektiğine dikkat çekmiştir. Ayrıca bilimin belirli bir ortam içerisinde devamlılığının olması gerektiğini ve başka bir toplumdan bilim ithal edilemeyeceği ancak istifade edilebileceğini belirtmiştir. Konuşmasının akabinde öğrencilerimizin sorduğu sorulara cevap veren Prof. Açıkgenç'e program sonunda,  bölüm başkanımız Prof . Dr. Sami Şener tarafından teşekkür hediyesi verildi.