Ana Sayfa
Duyurular
Sosyoloji Konferansları 17: Prof. Dr. Tayfun Amman

Sosyoloji Konferansları 17: Prof. Dr. Tayfun Amman

Sosyoloji Kulübünün düzenlediği konferansların 17.'si, Prof. Dr. Tayfun Amman'ın katılımıyla gerçekleşti. "Küreselleşen Dünyada Sosyolojik Eğilimler" başlıklı konferans, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.            Prof. Dr. Tayfun Amman konuşmasında öncelikle sosyolojik teoriyle ilgili genel bir perspektif ortaya koydu. Sosyolojinin başlangıçta ideolojik olduğunu, ancak günümüzde işlevsel bir konuma geldiğini belirten Amman, sosyolojiyle uğraşmanın güçlüğünü şu cümlelerle ifade etti:        

 “Eski bir tıpçı olarak şunu söyleyebilirim ki sosyoloji, tıp ve diğer bilimlerden daha zordur. Tıp ve  diğer fen bilimleri tekrarlayan bilgileri incelerken, sosyoloji dinamik konuları ele alarak, kendi kendini yeniler.”         

Belli özelliklerinden dolayı sosyolojiyle uğraşmanın zorluklarına karşın, zorlukları kolaylaştıranın sevda olduğunu belirten Amman, sosyolojiye sevdalanan bir kişinin yorulmayacağını ve bu zorlukların üstesinden geleceğini ifade etti. Amman konuşmasında son olarak, sosyolojinin en önemli bilim alanlarından biri haline geleceğini söyledi. 

Fotoğraflar