Ana Sayfa
Duyurular
Prof. Dr. Ferhat Kentel Sosyoloji Bölümünde
Prof. Dr. Ferhat Kentel Sosyoloji Bölümünde

Prof. Dr. Ferhat Kentel Sosyoloji Bölümünde

Sosyoloji Topluluğu’nun davetlisi olarak Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne gelen Prof. Dr. Ferhat Kentel, Bölümümüzde, geleneksel olarak Çarşamba günleri düzenlenen konferanslardan birisini verdi. 02.04.2014 Çarşamba günü saat 18.30 ‘da  Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın konusu, “Sosyoloji; Modernite ve Modernizm” idi. Salonun tamamen dolduğu konferans, öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.  

İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi olan Kentel, Sosyoloji’ nin ortaya çıkmasının nedeni olan tarihi süreci ve bu süreçte Sosyoloji’nin üstlendiği işlevleri sorguladı ve günümüzde Sosyoloji’nin yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.  

Özellikle, Modernite ile başlayan ve günümüze kadar devam eden tarihsel süreçte, çok köklü icatların ortaya çıkması sonucu yeteneklerimizin ve hayata bakışımızın, buna bağlı olarak da, sosyolojiye yüklenen fonksiyonların değiştiğini  söyledi. Çok yönlü, olay ve olguların devreye girmesinin hayatımızı etkilediğini, zaman algılarımızın ve referanslarımızın değiştiğini, bunun sonucu olarak ta, klasik mensupları tarafından, toplumsal değişimi yönlendirmede bir değişim aracı olarak kullanılan ve Sosyoloji’ye yüklenen, eski dayatmacı işlevlerin artık kabul edilemeyeceğini; hayatımızın anlamını ve toplumsal dinamikleri anlamaya çalışan Sosyoloji’nin fonksiyonlarının yeni baştan sorgulanmasına ihtiyaç olduğunu ve yeni bir sosyolojik bakış açısı geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.  

Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin izlediği konferans sonunda, Sosyoloji Topluluğu adına Yardımcı Doçent Dr. Sevim Atila Demir tarafından plaket ile konuya uygunluk açısından Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Arslan'ın kendisi tarafından tercüme edilen “Sosyolojik Düşünme Pratik Uygulama Kitabı” takdim edildi. Yoğun soruların sorulduğu program sonunda Öğretim Üyeleri, Sosyoloji Topluluğu Öğrencileri ve izleyicilerle hatıra fotoğrafı çekildi.