Ana Sayfa
Duyurular
Prof. Dr. H. Musa Taşdelen Amerika'da Misafir Öğretim Üyesi

Prof. Dr. H. Musa Taşdelen Amerika'da Misafir Öğretim Üyesi

Bölüm Öğretim Üyemiz Prof. Dr. H. Musa Taşdelen, misafir öğretim üyesi olarak,  Y.Ö.K ve Sakarya Üniversitesi’nin sağladığı destekle, ABD Florida State Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ne bağlı Demografya ve Nüfus  Sağlığı Araştırma Merkezi’nde, şehirleşme bağlamında, göç ve nüfus hareketleri konusunda bir çalışma yapmak üzere  ABD ye gitti.  

Taşdelen, Prof. Elwood Carlson’la birlikte, deprem sonrası göç ve nüfus hareketleri çerçevesinde; 1999 Marmara Depremi sonrası Adapazarı’ndaki göç eğilimi ile  ABD ve başka ülkelerde meydana gelen benzeri afetler sonrası ortaya çıkan göç eğilimleri konusunda karşılaştırmalı ortak bir çalışma yürütmektedir.  

Fotoğraflarda, birlikte çalıştığı Prof. Dr. Elwood Carlson, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ike Eberstein, Bölüm Sekreteri Angela Perry ve aynı şehirde akademik çalışma yapan ve kendisiniz ziyarete gelen  Türk akademisyenler; Dr. Mutlu Akar (Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü), Doç. Dr. E. Mehmet Özkan  (Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü), Abdürrahim Güler (doktora öğrencisi Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü)  ile görülen Taşdelen, çalışmalarını tamamladıktan sonra tekrar üniversitemize dönecektir. 

Fotoğraflar