Ana Sayfa
Duyurular
Prof. Dr. Zbigniew Kazmierczak Bölümümüzde Seminer Verdi
Prof. Dr. Zbigniew Kazmierczak Bölümümüzde seminer verdi

Prof. Dr. Zbigniew Kazmierczak Bölümümüzde seminer verdi

Polonya, Bialystok Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan ve ERASMUS programı çerçevesinde Bölümümüze gelen Prof. Dr. Zbigniew Kazmierczak, bölümümüzde, “Polonya Toplumunda Katolik Öğretimin algılanması”  konulu bir seminer verdi. Seminerde, Polonya Katolik esaslara dayanan din öğretimi ile Polonya toplumu arasındaki ilişkiler ve yaşanan bazı sorunlar anlatıldı.  

Kazmierczak, Katolik olan Polonya toplumundaki, Din Sosyolojisi kapsamında, Katolik dini üzerine yapmış olduğu dindarlık araştırmasını karşılaştırmalı verilerle sundu. Sunumda, komünist dönemde Katolik Kilisenin özgürlük savunucusu olduğu belirtilirken, bugün genellikle özgürlük için bir tehlike olarak algılandığı, Katolik Kilisesinin sadece Katoliklerin değil, tüm topluma ahlaki kurallarını empoze etmeye çalıştığı, liberal demokrasi ve laik toplumun doğasını anlamadığı belirtildi.   Polonya toplumunda kiliseye giden insanların az olduğunu, ancak % 40’larda olan bu oranın, diğer milletler ile kıyaslandığında yüksek bir oran olduğu belirtildi.  

Polonya toplumunun hemen hemen % 90’ının kendisini Katolik olarak kabul ettiğini, fakat, Katolik ahlak ve inanç öğretilerini kabulde seçici davrandıklarını belirtti.  

Öğretim Üyeleri ve Araştırma Görevlileri tarafından ilgili ile takip edilen seminer, karşılıklı soru ve cevaplardan sonra son buldu. 

Fotoğraflar