Ana Sayfa
Duyurular
Doç.dr.ali Arslan Kutlu Doğum Haftasında Bulgaristandaydı
Doç.Dr.Ali Arslan Kutlu Doğum Haftasında Bulgaristandaydı

Doç.Dr.Ali Arslan Kutlu Doğum Haftasında Bulgaristandaydı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bulgaristan Başmüftülüğü (Bulgaristan Diyanet İşleri Başkanlığı) tarafından konuşmacı olarak davet edilen Doç. Dr. Ali Arslan, düzenlenen program çerçevesinde çeşitli illerde konuştu.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ile birlikte programa katılan Arslan, farklı illerde sürdürülen program çerçevesinde hem konuşma yaptı hem de Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmet ile birlikte çeşitli müftülükleri ve kuruluşları ziyaret etti. Rusçuk İmam-Hatip Lisesi, Şumnu Nüvvab Okulu ziyaret edilen yerler arasındaydı.  

Türkiye’nin Bulgaristan Din Hizmetleri Ateşesi Prof. Dr. Fikret Karaman ve Başmüftü Yardımcısı Birali Birali ile de görüşen Arslan; “Bulgaristan’da 1.5 milyondan fazla Türk’ün olduğunu, daha fazla sayıda da müslüman bulunduğunu, bütün zorluklara rağmen ortaya çıkan özgürlükler ile Osmanlının yüzyıllarca bulunduğu bu coğrafyada zayıflamış mirasın güçlendirilmesi için çok ciddi çalışılması ve ülkeler arasında dostluk köprüsünün karşılıklı olarak daima açık tutulması gerektiğini” söyledi.