Ana Sayfa
Duyurular
Sosyoloji Çalışıyor: Mezun Olurken Bile Taraklı'yı Araştırdılar
Sosyoloji Çalışıyor: Mezun Olurken Bile Taraklı'yı Araştırdılar

Sosyoloji Çalışıyor: Mezun Olurken Bile Taraklı'yı Araştırdılar

Mezun olmaya günler kala bir grup Sakarya Üniversitesi  Sosyoloji Bölümü öğrencisi,  27 Mayıs  Çarşamba günü   Taraklı’da  bir araştırma gerçekleştirdi. 

Değişim Sosyolojisi  dersi  çerçevesinde   Taraklı’da  sosyal ve kültürel değişimi  araştıran  öğrenciler,  ilçenin   işyerlerini ve evlerini ziyaret ederek, Taraklı’daki  değişimin boyutlarını ve  niteliğini öğrenmeye çalıştılar ve adeta "Mezun olurken bile araştırma yaptılar" dedirttiler.

Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Sami Şener ve  Bölüm öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Sevim Atila Demir’in  rehberliğinde  ilçeye gelen öğrenciler, önce  araştırma  çalışmalarını yürüttüler. Daha sonra, eski  Taraklı Belediye meclis üyesi  olan  Alaaddin Yılmaz beyin  mihmandarlığında  Taraklı’nın önemli tarihi ve kültürel yapılarını ziyaret ettiler ve  Aladdin Yılmaz’dan  Taraklı’nın tarihi ve gelenekleri  hakkında bilgi aldılar.

Öğrenciler ile birlikte araştırmayı yürüten Prof. Dr. Sami Şener; yaptığı değerlendirmede "Taraklı’nın Osmanlı döneminde  iktisadi, ticari ve ilmi açıdan  önemli merkezlerden biri olduğu ve daha sonra, nüfusun çeşitli  yerlere göç etmesi ile birlikte, beldenin  eski  önemini kaybettiği  anlaşılıyor. Fakat, yakın zamanda  belediyenin ve yöre halkının çalışmaları ile Taraklı’nın yeniden bir cazibe odağı haline geldiği  ve kültürel yönü itibariyle  ülkenin önemli turizm  merkezlerinden biri olduğu  anlaşılmaktadır" dedi ve araştırmaya katkıda bulunanlara teşekkür etti. Mezun olma heyecanı yaşayan Sosyoloji Bölümü öğrencileri,  hocaları ile birlikte  Taraklı’nın  tarihi evlerini, Şehir müzesini, Yolcu hanını ve şehrin önemli  konağını gezerek çalışmalarını  bitirerek bu önemli  tarih ve kültür ortamından ayrıldılar.

Fotoğraflar