Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya Sosyoloji Demek Uygulama Demek: Siz De Buyurun
Sakarya Sosyoloji Demek Uygulama Demek: Siz de Buyurun

Sakarya Sosyoloji Demek Uygulama Demek: Siz de Buyurun

Doç. Dr. İsmail Hira yönetiminde sürdürülen Sosyal ve Kültürel Antropoloji dersleri, öğrenciler için tam bir tecrübe ve neşe kaynağı oluyor.

Birinci sınıfın ikinci döneminde verilen Sosyal ve Kültürel Antropoloji dersi ile Sosyoloji Bölümü öğrencileri Sakarya'daki kültürleri araştırıyor, onları yerlerinde ziyaret edip, röportajlar yapıyor, onların yemeklerini ve kıyafetlerini sınıfa getirip tam bir uygulama tecrübesi kazanıyorlar. Her bir kültür grubunun ayrı gruplar halinde ve takım çalışması ile incelendiği çalışmalar sırasında ihtiyaç duyulması halinde bu grupları temsil eden kişiler de derse davet ediliyor ve onlarla birlikte uygulamalı çalışmalar yapılıyor.

Lazlar, Abazalar, Çerkezler, Kürtler, Boşnaklar, Arnavutlar, Manavlar vb. kültür gruplarının kültürlerinin incelendiği çalışmalar sırasında bu grupların hazırladığı yiyecekler, uygulamalı derslere davet edilen misafirlere ve diğer öğrencilere  ikram ediliyor.

Bu uygulamalı çalışmalarından dolayı Doç. Dr. İsmail Hira hocamızı, çalışkan öğrencilerini ve bu uygulamalı çalışmalara destek veren herkesi tebrik ediyor, sundukları ikram ve misafirperverlikler için Bölüm adına teşekkür ediyoruz.

Diğer hocalarımızın yaptığı uygulamalı çalışmalar ile birlikte ele alınınca "Toplumu anlamak ve anlatmak için" için sloganını benimseyen Sakarya Sosyoloji Bölümümüz öğrencilerinin toplum laboratuvarında her zaman uygulamanın içinde bulunma imkanına sahip oldukları görülüyor.