Ana Sayfa
Duyurular
Prof.Dr. Haluk Selvi Bölümümüzde Ermeni Tehcirini Anlattı
Prof.Dr. Haluk Selvi Bölümümüzde Ermeni Tehcirini Anlattı

Prof.Dr. Haluk Selvi Bölümümüzde Ermeni Tehcirini Anlattı

Bölümümüzün geleneksel konferanslarından birisi, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi ile gerçekleştirildi. Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Öğrenci Topluluğunun birlikte düzenlediği ve Ermeni tehcirinin anlatıldığı konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.

04 Mayıs 2015 Pazartesi günü Fen-Edebiyat Fakültesi C Blok Z08 salonunda gerçekleşen ve Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan’ın açış konuşmasını yaptığı konferansta Şan, Ermeni sorunu konusunda daha bilinçli olmamız gerektiğini söyleyerek, özellikle ermeni soykırımını kabul edelim diyen aydın kesimini eleştirdi.

Prof. Dr. Haluk Selvi son dönemde gündeme gelen ermeni tehcirinin tarihsel arka planını anlattı ve ardından bilinçli bir şekilde olayların değerlendirilmesi ve tarihin parça halinde değil bütünsel olarak ele alınması gerektiğini söyledi. “100. yılını yaşadığımız tehcir'in artık sadece tarih meselesi olarak algılamamamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Selvi, akademik çalışmaların yanında, roman yazımı ve film yapımı gibi kültürel faaliyetlerde de bulunmamız gerekir” dedi.

Ermeni sorunu ile ilgili eserleri bulunan Prof. Dr. Selvi’nin gerçekleştirdiği ve güncel tartışmaların odağında yer alan konferans, Sosyoloji ve Tarih Bölümü öğrencilerini bir kez daha bir araya getirdi. Öğrencilerin sorduğu soruların cevaplandırılmasından sonra konferans  son buldu. 

Fotoğraflar