Ana Sayfa
Duyurular
Souk Ahras Üniversitesi İle Ortak Kongre İçin Cezayirde Buluştuk
Souk Ahras Üniversitesi ile ortak kongre için Cezayirde buluştuk

Souk Ahras Üniversitesi ile ortak kongre için Cezayirde buluştuk

Bölümümüzde görev yapan bir grup öğretim üyesi, Cezayir Souk Ahras ve Sakarya Üniversite'si Sosyoloji Bölümlerinin 17-19 Mayıs 2015’te ortaklaşa düzenlediği Uluslararası 1. Türk- Cezayir Kongresine katılarak Cezayirli meslektaşları ile Cezayir’de buluştu.

Kongreye, bölüm başkanımız Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan başta olmak üzere, Prof. Dr. Sami Şener ve Prof. Dr. Musa Taşdelen ile birlikte kalabalık bir grup öğretim üyesi katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Kadir Ardıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay ve Afyon Kocatepe, Medeniyet ve Yıldırım Bayazıt Üniversitelerinden akademisyenler de programa katılanlar arasındaydı.

Açılış konuşmasında konuşan Bölüm Başkanı Mustafa Kemal Şan, “Türk- Cezayir ilişkilerinin tarihsel önemine ve sürdürdüğümüz ilişkilerin stratejik düzeye yükseltilmesinin gereğine vurgu yaparak, bölge ülkeleri olarak Batılı güçlerin müdahalelerinin önünün alınabilmesinin ancak bu şekilde mümkün olabileceğini” söyledi. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan, ““Türkiye’de Gençlerin Kimlik Söylemlerinin İnşası”,  Prof. Dr. Sami Şener, “Türkiye’de sosyal, siyasal ve ahlaki boyutları ile gençlik problemleri” ve Prof. Dr. H. Musa Taşdelen, “Gençlik ve Popüler Kültür” konulu bildiri sundular.

Turistik ve kültürel amaçlı gezilerin de yapıldığı kongre, Türkiye ve Cezayir Üniversiteleri ve bölümlerimiz arası gerçekleştirilen işbirliğinin önemli bir halkasını oluşturdu.