Ana Sayfa
Duyurular
Aydın Aktay’dan Gençlik ve Toplum Konferansı
Aydın Aktay’dan Gençlik ve Toplum Konferansı

Aydın Aktay’dan Gençlik ve Toplum Konferansı

Bölüm Öğretim Üyemiz Dr. Aydın Aktay, Siirt Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen programda “Gençlik ve Toplum” konulu konferans verdi.

Aynı zamanda Siirt Gönüllüleri Platformu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Aktay, kıyaslamalar yaparak eski ve yeni kuşak gençliği sosyolojik olarak analiz etti.

Yüksek katılım ve ilginin gösterildiği konferansta konuşan Aktay, gençlerle ilgili önemli tespitlerde bulundu ve 

Kuşaklar arası bir değişim yaşanmaktadır. Her bir kuşağın farklı bir sosyolojik yapısı vardır. Her bir kuşağı farklı bir harfle isimlendirebiliriz dedi ve onların özelliklerini anlattı:  Z, Y, X, W, 0 isimleri vererek kavramlaştırdığı gençlik kuşakları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Mesela bizim kuşağımız W kuşağıdır ve 70’li yıllarda doğmuş, 80’li yıllarda ergenlik gençlik dönemlerini yaşamıştır.

W kuşağının çocukları olan Y Kuşağında ise durum farklıdır; anne babaları bu kuşağın her ihtiyacını karşılamak üzere tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yememiş yedirmiş, içmemiş içirmiş bir kuşaktır W kuşağı. Yedirilen içirilen her ihtiyacı karşılanan Y kuşağıdır. Ne okulda ne evde ne siyasette yüksek ses tonu ile karşılaşmamıştır. Yediği önünde yemediği arkasındadır. Site tarzı, kentsel yerleşkelerde büyümüşlerdir. Ebeveynleri gibi tek odada dokuz kardeş büyümemişlerdir. Farklı bir yaklaşım ile ortaya konulan açıklamalardan sonra, Aktay'ın dinleyicilerin sorularını da cevaplamasından sonra konferans sona erdi. 

Fotoğraflar