Sakarya'dan Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu'ndan Mardin'e Kardeşlik Köprüsü

Sosyoloji Topluluğu öğrencileri 02-03 tarihlerinde Doç. Dr. Sevim ATİLA DEMİR, Doç. Dr. Pınar YAZGAN HEPGÜL, Arş. Gör. Burçe ORHAN’ın da hazır bulunduğu bir heyetle birlikte Mardin’de kardeş İlkokulda ziyaret ve incelemelerde bulundular . Sosyoloji Topluluğundan başta Samet Ağçalı ve Aybüke Erdoğlu olmak üzere 10 öğrencimiz İlkokul öğrencileriyle bir gün geçirdiler. Hem okul öğretmenleri hem de Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu öğrencileri ile birlikte yapılan tanışma toplantısının ardından, 8. sınıf öğrencilerine sosyoloji bölümü hakkında bilgi verilerek her öğrenciye isimlerinin yazılı olduğu Soru bankaları hediye edildi. Ardından bağışçıların destekleriyle toplanan A4 kağıtları ve okuma kitapları kütüphaneye teslim edilmesinin yanısıra anasınıfı öğrencilerine de oyuncak dağıtıldı. Sosyoloji topluluğu öğrencileri okul bahçesinde oyunlar oynadı ve yüz boyama etkinliği yaptılar. Yemekhanede öğrencilerimiz yemek dağıttı ve yemek israf etmemenin önemi hakkında paylaşımlarda bulundular. Ardından bahçede eldivenlerle çöp toplandı ve sokak oyunları oynandı. Ziyaretin 2. gününde  ise Sosyoloji öğrencileri ve öğretim görevlileri Mardin şehir turu yaptılar. SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’nin de desteklediği programda Sakarya Sosyoloji Topluluğu üyeleri ve öğretim üyeleri ile Mardin İlköğretim öğrencileri unutulmaz bir deneyime imza attılar. Topluluk öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin yaptıkları bu uzun yolculuk,  herkesin barış ve mutluluk yolunda yapacak çok şeyleri olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu güzelliğe yaptıkları bağışlarla da destek veren tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı