Ana Sayfa
Duyurular
Tübitak Tarafından “üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi” Sonuçları Yayınlandı

TÜBİTAK tarafından “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi” sonuçları yayınlandı

TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen ve üniversitelerin yetkin oldukları alanlar hakkında objektif bilgi vermeyi amaçlayan “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi” sonuçları yayınlandı.

Çalışma kapsamında 131 alt araştırma alanı için ayrı ayrı olacak şekilde ve 160 üniversite için alt araştırma alanı bazında yetkinlik puanları hesaplanırken kalite ve hacim olmak üzere iki boyuttan yararlanıldı. Kalite boyutunda üniversitelerin dünyaya görece bağıl atıf endeksi ve üniversitenin atıf açısından dünya çapında en fazla atıf alan ilk yüzde 10’luk dilime girmiş yayın sayısı göstergeleri yer alırken, üniversitede yayın yapan akademisyen sayısı, dünya toplam yayın sayısı içinde üniversitenin payı, üniversitenin TÜBİTAK destekli proje sayısı, üniversitenin TÜBİTAK destekli projelerine ait bütçe toplamı gibi göstergeler ise hacim boyutunu oluşturuyor.

160 üniversitenin dahil olduğu raporda sosyoloji bölümleri arasında Sakarya Üniversitesi’nin öne çıktığı görüldü.   

Alan grafiğinde 1. bölgede yer alan Sakarya Sosyoloji, hem kalite hem de hacim puanlarında ortanca değerin üstünde yer alarak sosyoloji bölümleri arasında öne çıkıyor. Verilerden hareketle 13. sıraya yerleşen bölümümüz alana dair çalışmaları ve projeleriyle yetkinlik sahasını genişletmeye devam etmektedir. İki adet TUBİTAK 1001 ve 1 adet TUBİTAK 1003 projeleri ve diğer çalışmalarıyla sıralamasını yükselten bölümümüz, kaliteyi arttıracak yeni proje ve çalışmaların da hazırlıklarını sürdürmektedir.  Çalışmalarıyla bölümümüzün kalite ve hacim puanını üst sıralara çıkaran değerli hocalarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunarız.

Fotoğraflar